HET BEVESTIGEN VAN EEN BEELDJE OP EEN SOKKEL OF URNKISTJE

Vraag u allereerst af of u het beeldje echt vastgelijmd wilt hebben. Voordeel is dat het beeldje een onlosmakelijk geheel gaat vormen met sokkel of kistje. Dat is zeker in het geval van het overlijden van een dier aan te raden zodat er een persoonlijk monumentje ontstaat.
Het beeldje niet vastlijmen heeft als voordeel dat dit beter kan worden gereinigd.

Wilt u as in de sokkel of het kistje plaatsen doe dat dan eerst. Dat is een stuk lastiger als het beeldje er al op zit.

Begin met het vlak maken van de onderkant van het beeldje. Zorg ervoor dat eventuele vilten voetjes zijn verwijderd en er geen lijmresten blijven zitten.

Bepaal waar u het beeldje wilt hebben door het op de sokkel of het urnkistje te plaatsen en vanuit verschillende hoeken te bekijken.

Bent u tevreden plak dan stukjes zelfklevend papier ('geeltjes') om het beeldje heen om later nog precies te weten op welke plek het beeldje moet komen.

Gebruik voor een beeldje met een groot oppervlak (bijvoorbeeld een liggend beeldje) 10 secondenlijm. Voor een beeldje met kleinere oppervlakken (bijvoorbeeld een staand beeldje) is het beter een lijm te gebruiken die minder snel droogt. Het is immers niet de bedoeling dat het eerst ingesmeerde pootje al droog is als u het vierde pootje nog moet doen.

Zorg dat de lijm niet helemaal tot de rand van het beeldje komt om te voorkomen dat dit er tussenuit komt. Zet het beeldje op de aangegeven plek en verwijder voorzichtig de stukjes papier door deze omhoog te bewegen. Bij een horizontale beweging zou het kunnen dat lijm die per ongeluk tegen het papier aan is gekomen wordt verspreid over de sokkel of het kistje.

Laat het beeldje rusten tot de lijm droog is. Ook bij 10 secondenlijm duurt dit langer dan 10 seconden als er sprake is van een wat groter oppervlak. Voor alle lijm geldt dat een droogtijd van een nacht een veilige keuze is.

 

© 2017 - 2024 Memodiera | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel